Zoondag 11 tot en mèt Dinsdag  13 Fibberwarie 2018

Vastelaovend is oersprunkelek ’n katheliek fies dat 3 daog deurt, vaan Zoondag tot en mèt Dinsdag. ’t Weurt mèt naome in ’t zuide vaan ’t land gevierd.

* De ‘Mestreechter Vastelaovend’, is ’n belöl in Mestreech en umstreke. ’t Fies weurdt netuurlek aanders gevierd es 100 jaor geleie, meh in essentie geit ’t nog ummertouw um ‘tzelfde: ’n paar daog de boel de boel laote. De aonluip nao de Vastelaovendsdaog en de Vastelaovendsdaog zelf stoon bol vaan cultuur en traditie. Dink aon ’t oetrope vaan ‘Ziene Hoege Hoeglöstegheid’ en de groete ‘Boonte Störm’, meh ouch aon ’t ‘Groet Kinderfies’ en de ‘KinderVastelaovendsExpositie’ vaan Mestreechter sjaole in ’t azM.

Al dees eveneminte weure georganiseerd door ‘ne gróp vaan mie es 150 vrijwèllegers die ziech gere inzètte veur de ‘Mestreechter Vastelaovend’.

Eus motto is ’t verbinde vaan ‘Plezeer & Sjariteit’ door en veur alle Lui in Mestreech, mèt speciaole aaodach veur de jäög en veur eus awwere.*

* Tekst bron: De Tempeleers

 

Carnaval is een van oorsprong katholiek feest dat 3 dagen duurt, van zondag tot en met dinsdag. Het wordt met name in het zuiden van het land gevierd.

* De ‘Mestreechter Vastelaovend’, dat is een begrip in Maastricht en omstreken. Het feest wordt natuurlijk anders gevierd als 100 jaar geleden, maar in essentie gaat het nog steeds om hetzelfde: een paar dagen de boel de boel laten. De aanloop naar de carnavalsdagen en de carnavalsdagen zelf staan bol van cultuur en traditie. Denk aan het uitroepen van ‘Zienen Hoegen Hoeglöstegheid’ en de grote ‘Boonte Störm’, maar ook aan het ‘Groet Kinderfies’ en de ‘KinderVastelaovendsExpositie’ van Maastrichtse scholen in het azM.

Al deze evenementen worden georganiseerd door een groep van meer dan 150 vrijwilligers die zich graag inzetten voor de ‘Mestreechter Vastelaovend’. Ons motto is het verbinden van ‘Plezeer & Sjariteit’ door en voor alle mensen in Maastricht, met speciale aandacht voor de jeugd en voor onze ouderen.*

* Tekst bron: De Tempeleers